Welkom bij

Wereldwinkel Dordrecht

Corontaine

Hieronder een verslag van enkele importeurs over
de producenten in ook voor hen moeilijke tijden.


De impact van de covid19 lockdown in Nepal.

Na de aardbeving van 2015 komt deze crisis extra hard aan. De impact is het grootst op de mensen die werken in productie en afhankelijk zijn van een dag tot dag salaris of per geproduceerd artikel worden betaald. Dit zijn de mensen die je nu op straat ziet zoeken naar voedseluitgiftepunten. Zij hebben soms dagenlang niets te eten. Dit zijn meestal migranten die oorspronkelijk niet uit de stad komen, maar vanuit dorpen in de Himalaya of andere afgelegen gebieden in Nepal naar de stad zijn gekomen voor werk. De impact is extra groot omdat deze mensen door de lock-down ook niet terug kunnen naar hun geboorteplaats. Daar hadden ze kunnen eten van de opbrengst van hun eigen land. Bovendien dreigt een recessie van ongekende omvang en er wordt gevreesd voor een torenhoge werkloosheid. Nepal moet het normaal gesproken vooral hebben van het toerisme en de gelden die binnenkomen via in het buitenland woonachtige Nepalezen. Beide bronnen van inkomsten vallen nu geheel weg.

Wat ons echt raakt, en wat nu duidelijker zichtbaar is dan ooit, is de impact van eerlijke en duurzame ondernemers en werkgevers. Wat we zien is dat deze werkgevers door het vuur gaan om werknemers door te betalen, maar zelf geen financieel vangnet hebben en vanuit de overheid geen support krijgen. Daarom blijven wij onze ondernemers steunen daar waar mogelijk. We ondersteunen door middel van renteloze leningen vanuit onze projectenrekening en daarnaast dragen wij bij aan het verstrekken van voedselpakketten aan diverse families.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze producenten in IndiaOnze producent, Tara Projects, is nog steeds actief bezig met het uitdelen van diverse pakketten om de lokale bevolking aan haar basis behoeften te kunnen voorzien. 

We hebben al enkele donaties mogen ontvangen, waarvoor we ontzettend dankbaar zijn, maar we hopen nog veel meer in te kunnen zamelen zodat meer mensen geholpen kunnen worden. 

Als je meer wilt weten over onze producent en hoe zij te werk gaat, kun je hun Facebook pagina bekijken door hier op te klikken of te gaan naar https://www.facebook.com/taraprojectsindia. Zij posten hier regelmatig updates over wat zij kunnen realiseren door middel van donaties. 

Tot slot herinneren we jullie nog graag aan de verdere praktische informatie met betrekking tot de inzamelingsactie. 

Jouw bijdrage!
Met jouw bijdrage kan Tara Projects  zorgen voor:

  • Voedselpakketten met basis ingrediënten;
  • Hygiënepakketten met onder andere zeep, waspoeder, thermometers en mondkapjes;
  • Een gemeenschapskeuken die de lokale bevolking voorziet van een warme basic maaltijd

Wil je graag je steun uiten en heb je daarbij bijvoorbeeld als Wereldwinkel aan het eind van het jaar extra te besteden? Voel je vrij om een bijdrage te leveren.

Je kan een gewenst bedrag storten op NL78INGB0008148556 op naam van CM Diensten onder vermelding van 'Inzamelingsactie India'.

Ook is het mogelijk om via het platform GoFundMe een bijdrage te leveren. 
Klik hier om naar de inzamelingspagina te gaan. 

Dank je wel!