Welkom bij

Wereldwinkel Dordrecht

Sjaal met verhaal


Klik afb voor website:https://sjaalmetverhaal.nl

Het Verhaal

""In 2013 ben ik [Inge] voor het eerst naar Nepal geweest. Ik werd geraakt door de prachtige bevolking en de schoonheid van de natuur. Een bezoek aan een kinderhuis in Pokhara liet mij inzien dat je zelf geen kinderen hoeft te hebben om toch iets voor een kind te kunnen betekenen. Ook werd ik geraakt door de kracht van de Nepalese vrouwen. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven. Ik voelde de behoefte om een langere tijd vrij te nemen en heb bij mijn werkgever een verzoek voor een sabbatical ingediend. Sjaals en onderzetters van viltballetjes die ik inkocht voor familie en vrienden waren dusdanig populair dat ik verzoeken kreeg om tijdens mijn sabbatical extra producten in te kopen en uit te kijken naar nieuwe producten…. En zo is in het kort Sjaal met Verhaal ontstaan!""


Bekijk het Youtube filmpje en zie wat er met de opbrengst gebeurd.

Dit zijn sjaals uit Nepal. Het zijn sjaals met een verhaal. Ingrid, de importeur bij sjaalmetverhaal.nl, vertelt: “Sjaals en onderzetters van viltballetjes die ik inkocht voor familie en vrienden waren dusdanig populair dat ik verzoeken kreeg om tijdens mijn sabbatical extra producten in te kopen en uit te kijken naar nieuwe producten… En zo is in het kort Sjaal met Verhaal ontstaan!”

 

Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met een 35-tal ondernemers, meest vrouwen. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven.

Knoop voorbeelden sjaal