Welkom bij

Wereldwinkel Dordrecht

Nieuwe Producten en Inspiratie 

Familiebeeldje uit Zimbabwe

In de maand maart 2020 zijn deze beeldjes met 20% korting
te koop in de WereldTour actie in onze winkel.

OVER DIT BEELDJE: Dit beeld is gemaakt van serpentijn-steen. Het staat symbool voor de familieband, die in Afrika sterk is. Dit beeldje is gemaakt in Chitungwisa, een stad ten zuiden van Harare, Zimbabwe. De steenhouwers halen de serpentijn uit steengroeven in het noorden. In Chitungwisa hakken ze de grote stukken in werkbare brokken. Daaruit hakken ze een grove vorm en daarna modelleren ze het beeld met mes, vijl en grof schuurpapier. Leerling-steenhouwers schuren met polijstpapier tot het oppervlak glad is. Alle beelden komen daarna rondom een houtvuur te staan om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn, worden ze ingesmeerd met blanke was. De was trekt in de steen zodat het een mooie kleur krijgt.

OVER DE MAKERS: Een van de makers van deze beelden is Tafadzwa Chinanga. Hij is getrouwd en heeft een jong kind. Toen hij nog op school zat, hielp hij in de weekenden zijn oudere broer, die kunstenaar is, al een beetje. Dat bleef hij doen toen hij begon te werken in de industrie, en hij ontwikkelde zich verder in kunstzinnige richting.

 


 

 

 


Herinneringen aan een fijne vakantie of bijzondere wereldreis, de eerste momenten met je pasgeboren kindje, ‘JA’ zeggen tegen de liefde van je leven te midden van vrienden en familie. Allemaal ervaringen en momenten die je niet kunt vasthouden, maar wel symbolisch een plek kan geven. Verzamel deze mooie momenten in een memorybox, schrijf ze op in een notitieboekje of doe foto’s in mooie lijstjes. Zo kun je er altijd naar kijken en blijven herinneringen mooie momenten. De Wereldwinkel heeft een bijzonder assortiment cadeaus dat past bij het verzamelen van mooie momenten. Prijs € 22,50.Nieuw FOOD